Zoeken

Online lesgeven bij de opleiding Signspecialist

Docent Joke van Leeuwen over concentratie en persoonlijke aandacht.

dinsdag 14 april 2020

Signspecialist is typisch zo’n opleiding van het Mediacollege Amsterdam waarbij studenten in het praktijklokaal hun opdrachten moeten uitvoeren. Printen, plotten, plakken, dat lukt allemaal niet meer nu de school tijdelijk gesloten is. Hierdoor verschuift de aandacht naar het online lesgeven, en kan de docent extra veel tijd in uitleg en instructie steken.
Persoonlijke aandachtJoke van Leeuwen, docent bij de opleiding Signspecialist, merkt dat dit de concentratie enorm ten goede komt. “Doordat de studenten niet met elkaar in de klas zitten zijn ze niet afgeleid. Ineens zit je als docent één-op-één met ze, want zij zitten alleen thuis. Vooral voor studenten met concentratieproblemen werkt dit goed. Ze kunnen mij vragen stellen en krijgen dan direct antwoord of ik leg het nog een keer uit. Door die persoonlijke aandacht snappen ze het vaak ook beter.”
Verantwoordelijkheid nemenJoke vindt het fijn om live les te geven, dus niet via een vooraf opgenomen les, vanwege de mogelijkheid tot directe interactie. “Ik merk dat studenten hun verantwoordelijkheid nemen, omdat ze het gevoel hebben voor vol te worden aangezien. Ze krijgen een taak en door de persoonlijke begeleiding willen ze die taak ook goed doen.”