Zoeken

Terugblik masterclass React Native 1 juli

Voor wie meer wil weten over het open-source framework React Native.

woensdag 8 juli 2020

Op 1 juli organiseerde het Mediacollege Amsterdam een online live masterclass over het open-source framework React Native. Voor de echte die-hards in developerland, maar zeker ook leuk voor de leek, vanwege de presentatie van oud-student Rick Woltheus.

Tijdens de masterclass, live gestreamd vanuit De Balie, namen Peter Peerdeman en Rick Woltheus van Lifely je mee in de wereld van React Native.

Masterclass open-source framework React Native
58:10

Waarom dit evenementHet Mediacollege Amsterdam is een vakschool voor media-opleidingen. Voor onze studenten én voor ons netwerk organiseren we masterclasses, projecten en talenttrajecten. Zo creëren we samen onderwijs met een meerwaarde.
React NativeReact Native is een open-source (JavaScript-) framework voor het ontwikkelen van native uitziende mobiele applicaties voor iOS en Android. Met één set broncode kun je consistente apps voor zowel iOS als Android ontwikkelen. Dit maakt het sneller en voordeliger om mobiele applicaties te schrijven die er native uitzien en voelen. Maar niet alleen de broncode, het gehele proces daar omheen wordt efficiënter. Denk aan code reviews (toetsen van geschreven software), projectmanagement en klantcontact.
LifelyLifely is een bureau voor development, design en strategie, en een pionier op het gebied van React Native. Het bedrijf ontwikkelt digitale producten en diensten zoals apps en portals.
SprekersPeter Peerdeman is technisch directeur van Lifely en weet als geen ander zijn publiek te inspireren met zijn kennis over React Native. Wat kun je ermee en waarom zou je het gebruiken?

Rick Woltheus is oud-student van het Mediacollege Amsterdam en werkt als software ontwikkelaar bij Lifely. Hij kwam als stagiair in het bedrijf. Welke weg heeft hij afgelegd om te komen waar hij nu is?