Zoeken

Oud-student in the picture: Jennifer Weber, mediavormgever

Wat kun je worden met een Ma-diploma op zak? Onze alumni hebben het antwoord!

woensdag 30 juni 2021

Wie ben je? Mijn naam is Jennifer Weber, 25 jaar oud. Ik heb de opleiding Mediavormgever gedaan en ben afgestudeerd in 2016.
Wat doe je nu? Ik werk momenteel bij MediaMonks in Hilversum, iets langer dan vier jaar nu. Kort na mijn afstuderen begon ik daar en momenteel ben ik Senior Brand Designer; ik werk samen met een geweldig team aan geweldige brandingprojecten. Ik ben altijd al iemand geweest die alles leuk vindt wat met design te maken heeft, en met branding heb je altijd die afwisseling. Van logodesigns naar brand guidelines en virtual events, van alles wat.
Wat heeft Ma voor je betekend om daar te komen? Je leert onwijs veel over de basiselementen van het vak en de kennis in programma’s zoals Photoshop, Illustrator & InDesign. Daarnaast ben ik ook erg blij geweest met de goede stageplekken waar je je ervaring opdoet. Ook heb ik geleerd hoe je een goed portfolio in elkaar zet. Uiteindelijk heb je het natuurlijk zelf gemaakt, maar Ma heeft mij de handvaten gegeven.
Wat is de belangrijkste skill die je bij Ma hebt geleerd? Je leert echt de basis en je wordt er veelzijdig van, vanwege alle aspecten die je leert. Ik werk nu bij een bedrijf dat niet gefocust is op print maar daarover heb ik wel veel geleerd bij Ma. En het is nog steeds mijn passie om thuis aan de slag te gaan met printwerk.
Wat zijn je ambities voor de toekomst? Net als iedereen wil ik verder groeien bij het bedrijf waar ik werk. En steeds mooiere en grotere projecten draaien. Daarnaast lijkt het me ook geweldig om ooit spreker te zijn op een designevent.
Als je oneindig veel budget had, wat zou jouw droomproject zijn? Ik vind dat lastig om te zeggen. Ik haal heel veel energie uit het samenwerken met andere designers en goed contact met de klanten. Maar als ik echt mag dromen, zou ik graag met Irma Boom willen samenwerken aan een boek. Haar werk is echt geweldig en ik zou veel van haar willen leren.
Heb je nog veel contact met andere oud-studenten? We hebben nog steeds een WhatsApp-groep met de alumni van mijn laatste jaar bij Ma. We spreken elkaar niet meer zo vaak maar het heeft zeker geholpen in het begin van mijn carrière. Je kan toch niet alles online vinden en met z’n allen iets bespreken helpt echt. Daarnaast is één van de oud-studenten ook mijn collega en een andere oud-student is mijn beste vriendin. En hier en daar kom je elkaar weer tegen bij creative events.
Heb je tips voor de huidige studenten van Ma? Leer zoveel mogelijk van iedereen, focus op jezelf en ga ervoor! Niets is verkeerd en elke proces is goed en leerzaam. Vallen en opstaan. Design op zich is heel breed met veel concurrentie. Kijk naar waar jij goed in bent en waar jij plezier uit haalt en maak dat je eigen. En als je het even niet weet: er zijn enorm veel bedrijven met geweldige portfolio’s, doe daar inspiratie op en kijk wat je tof vindt. And always trust your gut feeling!

Als je vragen hebt, kun je mij altijd een berichtje sturen via LinkedIn. Of volg de Instagram van het Mediamonks brandteam @brand.monks, we voegen wekelijks projecten toe. Zo krijg je een beeld van wat voor projecten wij doen. 

Interview: Guido Duin