Zoeken

Primeur: binnenkort heeft MA een 5-kleurenprinter

Met de nieuwe printer kunnen we goud-zilver-wit-spotvernis-neon roze-neon geel printen.

dinsdag 14 november 2023

Een primeur! Onze school krijgt binnenkort, als eerste in heel Nederland, de nieuwste versie van de Ricoh 5-kleurenprinter. Maarten Kuin, docent bij de afdeling Mediaproductie, heeft hiervoor de afgelopen maanden een heus lobbytraject voor gevoerd. Hij was erop gebrand de printer in huis te halen, want hiermee is een grote voorsprong in het media-onderwijs mogelijk.

Waarom 5 kleuren?
Maarten: "In de praktijk wordt heel veel in vijf of meer kleuren geprint en de studenten ontwerpen en maken veel producten waar deze extra kleur nodig is. Met de nieuwe printer kunnen ze nu goud-zilver-wit-spotvernis-neon roze-neon geel printen. Voorheen konden we dat niet laten zien omdat de huidige printer vier kleuren is. Na het printen op de nieuwe printer weten ze wat goed of fout is aan hun aangeleverde bestand."

De printer werd in een junglethema gepresenteerd tijdens het event Kleurrijke safari op 8 november jl. door producent Ricoh. Maarten Kuin: “We werken samen met Ricoh omdat het de enige leverancier is die dit kan aanbieden. Omdat Ricoh juist op printen goed innoveert is het een fijne partij om mee samen te werken.”

Meer informatie in dit artikel en in de podcast Radio Grafisch van de Grafische Vakpers.