Zoeken

Samenwerking XR Lab met Mediacollege Amsterdam en Grafisch Lyceum Utrecht officieel

Vanaf vandaag werken het Mediacollege Amsterdam en het Grafisch Lyceum Utrecht officieel samen in XR Lab.

vrijdag 14 april 2023

Vanaf vandaag werken het Mediacollege Amsterdam en het Grafisch Lyceum Utrecht officieel samen in XR Lab. De samenwerking tussen de onderwijsinstellingen in XR Lab zorgt voor een leeromgeving waar studenten de dynamiek van de mediawereld in de praktijk kunnen ervaren.

XR Lab, gevestigd op het Media Park in Hilversum, is ontstaan als startup en is uitgegroeid tot een volwassen organisatie met grote ambities. XR Lab ontvangt innovatievraagstukken vanuit het bedrijfsleven die zij met XR-technologieën oplossen. Op deze manier wordt er actueel en relevant onderwijs geboden. Om die reden willen steeds meer studenten stagelopen bij XR Lab. XR Lab is sinds 2019 een praktijkgerichte leeromgeving van het Mediacollege Amsterdam.

Rufus Baas, Kwartiermaker Innovatie van het Mediacollege Amsterdam en oprichter en programmamanager van XR Lab, zegt: "Als vakschool willen we dezelfde wendbaarheid hebben als de industrie, zeker als het gaat om een snelle innovatie-adoptie van nieuwe technologieën. Binnen XR Lab experimenteren we sinds de oprichting met innovatieve projecten vanuit de praktijk en met nieuwe vormen van onderwijs. We leveren prototypes voor bedrijven die doorontwikkeld kunnen worden en via onze docenten stroomt deze kennis weer terug in het onderwijs. Het is dus een win-win-situatie. Als creatieve vakinstellingen hebben we hetzelfde doel: studenten zo goed mogelijk voorbereiden op de beroepspraktijk. Dat doen we vanaf vandaag binnen XR Lab officieel samen."

Mirjam Leinders, Lid College van Bestuur Mediacollege Amsterdam: ‘Wij willen graag de samenwerking tussen technisch-creatieve mbo-vakscholen intensiveren en een community of learning ontwikkelen die bijdraagt aan onderwijsvernieuwing en een gelijkwaardig partner is in onderzoeks- en kennisnetwerken.'

Peter de Vries, Lid College van Bestuur Grafisch Lyceum Utrecht: ‘Dit is voor studenten een gouden kans om een onontgonnen werkveld te ontdekken en als professional te betreden; samen met de vakgenoten uit het mbo en de industrie. De virtual reality wordt realiteit.'

Interesse? Meer informatie?

Ook geïnteresseerd naar wat XR Lab voor uw bedrijf kan betekenen? Neem dan eens een kijkje op onze website: www.xr-lab.nl of neem rechtstreeks contact op via info@xr-lab.nl.