Zoeken

Samenwerking PET n2 en brouwerij de Prael

Studenten van PET maakten een korte promofilm over het brouwproces van bier.

maandag 8 november 2021

Vorig schooljaar hebben de 1e jaars studenten van de opleiding Podium- en evenemententechnicus (PET) niveau-2 een mooi samenwerkingsproject afgerond. Voor en met Brouwerij de Prael Houthavens hebben ze een korte promotiefilm gemaakt over het brouwproces van het bier.
21e-eeuwse vaardighedenDe promotiefilm is onderdeel van de beeldlessen tijdens de FLEX-blokken van PET1X. Omdat streaming een steeds groter onderdeel van het vakgebied gaat worden, hebben de eerstejaars een jaar lang foto- en videolessen gekregen. Hun leerdoelen zijn gebaseerd op de 21e-eeuwse vaardigheden waarbij communicatie, samenwerking en probleemoplossend- en creatief denken de meeste aandacht hebben gekregen.
Van begin tot eind zelf gedaanAllereerst hebben de studenten het brouwproces als verhaal beschreven. Daarna hebben ze de shots, scènes en de verhaallijn bedacht en opgenomen. Samen met docenten hebben ze de video gemonteerd en van muziek voorzien. De bedoeling is dat de studenten deze voortaan zelf gaan componeren.

Extra bijzonder is dat de Prael een sociale functie heeft en mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt ondersteunt. Iedereen was zo blij met de samenwerking en het eindresultaat dat de opleiding PET dit jaarlijks gaat doen met brouwerij de Prael.   

Samenwerking opleiding PET x brouwerij de Prael
01:16