Zoeken

Student-ondernemers pitchen hun bedrijfsidee

De 2e lichting student-deelnemers van het Ondernemersloket sloot het coachingsprogramma af met een live pitch.

woensdag 21 april 2021

Afgelopen maandag sloot de tweede lichting student-deelnemers van ons Ondernemersloket het coachingsprogramma af met hun pitch.

Na zes weken online sessies over alle aspecten die komen kijken bij het opzetten en verder brengen van je eigen bedrijf(sidee) konden de deelnemers hun pitch live doen en coaches Olmo Garcia Koel en Miloš Despotović ontmoeten. Dit gebeurde in de grote zaal van Broedplaats Contact, vlakbij het Mediacollege Amsterdam. Ook verschillende studenten van de eerste lichting waren uitgenodigd.
Spotlights aanMet een heus podium, spotlights aan en publiek op de tribune waren de zenuwen van nabij te voelen. Maar wat deden ze het goed! Van multimediaproducties om discriminatie en stereotypering tegen te gaan tot een sleutelhanger voor een goed doel, en van huisstijlen, video’s en belevingen als concept tot een softwaretool voor multiplayer games, over alles was goed nagedacht en had de potentie om verder te groeien. Wat opviel: alle studenten hadden een persoonlijk verhaal, dat hen motiveerde en op het spoor zette van hun bedrijf(sidee). Wij zijn heel benieuwd hoe iedereen verder gaat en blijven de studenten volgen.

  • Andrea Wesselman (4e jaars Audiovisueel) wil aan de slag met multimediaproducties om discriminatie en stereotypering tegen te gaan.
  • Estelle de Vries (1e jaars Ruimtelijk vormgever) bedacht een sleutelhanger om mensen sterkte te wensen en koppelt dit aan een goed doel.
  • Peter Schreuder (4e jaars Software developer) ontwikkelt een tool om multiplayer games mogelijk te maken.
  • Sven van Zweden (1e jaars Audiovisueel) hield een vlammende pitch waarin hij vertelde het concept ‘beleving’ te willen uitwerken.
  • Hugo Caspers (2e jaars Mediamanager) richt zich met zijn videoproductiebedrijf Amigo Media op kleine ondernemers en vraagt daarvoor een maatschappelijk verantwoorde prijs.
  • En last but not least ontwikkelt Stefan van der Kort (2e jaars Mediavormgever) met zijn bedrijf Espant huisstijlen. En dat doet hij met verve, zoals blijkt uit de huisstijl die hij ontwierp voor het Ondernemersloket!

Het Ondernemersloket: nieuwe trainingen vanaf 31 meiVanaf 31 mei start de volgende reeks, op maandagmiddag. Aanmelden kan via het aanmeldformulier. Bij het Ondernemersloket kunnen studenten terecht met vragen over ondernemen, eigen baas zijn en het opstarten van een bedrijfsidee. Naast een wekelijks spreekuur is er ook een coachingstraject, waarbij je inzicht krijgt in de praktische kant van ondernemen, zoals hoe het werkt met belastingen en verplichtingen, en hoe je jezelf en je product/dienst in de markt kunt zetten.