Zoeken

Student Ruimtelijk vormgever wint fotowedstrijd

Tess Vlaar heeft de fotowedstrijd Document Nederland Junior gewonnen.

donderdag 10 oktober 2019

Tess Vlaar, tweedejaars student Ruimtelijk vormgever bij het Mediacollege Amsterdam, heeft de fotowedstrijd Document Nederland Junior gewonnen in de categorie mbo-studenten. Dat werd vorige week in het Rijksmuseum bekendgemaakt.
ON/OFFHet thema van de fotowedstrijd was ON/OFF. Centraal daarin staat de huidige consumptiemaatschappij waarin mensen altijd maar ‘aan’ staan en in de greep zijn van hun mobiele telefoon. Mensen zijn voortdurend actief, mooi, bereikbaar en alert, zich bewust van de camera, hun uiterlijk en hun zelfbeeld. Anderen gaan juist op zoek naar plekken waar ze even uit staan.

Tess fotografeerde mensen met een beroep dat 24 uur per dag doorgaat, zoals politieagenten, brandweermannen en ziekenhuismedewerkers. Werk waar we normaal niet zo bij stilstaan. Ook derdejaars student Ruimtelijk vormgever Puk Mol heeft meegedaan aan de wedstrijd. 
Stage bij het RijksmuseumEen jury onder leiding van fotograaf Martijn van de Griendt (die ook de meeste foto's voor ma-web.nl heeft gemaakt) beoordeelde de foto’s van Tess als authentiek, doordacht en is van oordeel dat ze het thema op originele wijze benaderd heeft. Tess is heel blij dat ze gewonnen heeft: "Ik had het niet helemaal verwacht, want de anderen hadden ook allemaal goeie verhalen bij hun foto's, maar ik ben wel superblij! Ik mag nu ook stage lopen bij het Rijksmuseum, een dag meelopen met een bekende fotograaf en een betaalde foto-opdracht!! Dus super cool!”

De fotowedstrijd Document Nederland Junior is voor middelbare scholieren en mbo-studenten. Uit alle inzendingen was door een vak- en publieksjury een top 10 geselecteerd. Deze tien jonge talenten krijgen twee masterclasses, gegeven door Martijn van de Griendt en experts van het Rijksmuseum.

De foto’s zijn te zien in de Teekenschool van het Rijksmuseum t/m februari 2020. De toegang tot de Teekenschool in gratis.