Zoeken

Studenten Ruimtelijk vormgever stylen fotoshoot Rambler Studios

Studenten Ruimtelijk vormgever kregen een uitgelezen kans om werkervaring op te doen voor Rambler Studios.

donderdag 17 december 2020

Rambler Studio is een kledinglabel en collectief, met een maatschappelijk doel, waaronder jaarlijks een groep jongeren hun eigen mini-collectie te laten maken. Ze hebben ook een winkel op de Zeedijk in Amsterdam. Ieder jaar verzorgt Rambler een fotoshoot en een event (expositie of catwalk) met al het werk van deze lichting jongeren.
Uitgelezen kansDit jaar ging vanwege corona de fotoshoot wel door maar kreeg het event een andere invulling: pop-up experiences op vier locaties op de Zeedijk. Voor vier derdejaars studenten van onze opleiding Ruimtelijk vormgever (RV) was dit een uitgelezen kans om werkervaring op te doen: ze werkten in november en december een aantal weken mee bij Rambler aan hele toffe opdrachten.
Styling en installatiesDani Slagter en Lotta Tol stylden de fotoshoot voor Patrick Denim, een van de ontwerpers uit lichting 19-20. De andere twee studenten, Fenny Kes en Isabella Sentveld, gingen aan de slag met de installaties voor de pop-up experiences.
Voorbereiding op stageDe opdracht bij Rambler is voor alle studenten een goede voorbereiding op de stage (die begint in feb 21), om alvast ervaring op te bouwen in het werkveld, hun netwerk uit te breiden en hun portfolio aan te vullen. Studenten mogen pas aan zo’n externe opdracht beginnen als ze andere zaken (zoals solliciteren voor een stage en inhalen van eventueel niet-behaalde leerdoelen) op orde hebben.
SamenwerkingOok vierdejaars RV-student Puk Mol leverde een bijdrage op het gebied van fotografie, een magazine en een lookbook. De opleiding Podium- en evenemententechnicus verzorgde geluid bij de installaties, leerwerkbedrijf Mamedia filmde het project en leerwerkbedrijf MaMedia Winkel verzorgde het drukwerk. De foto’s werden gemaakt door André van Naarden van de opleiding Ruimtelijk vormgever. Kortom, een mooie opdracht waarbij diverse onderdelen van het Mediacollege Amsterdam samenwerkten met een opdrachtgever uit het werkveld en een geslaagd resultaat hebben neergezet.