Zoeken

Vijfkleurenprinter feestelijk in gebruik genomen

Met de vijfkleurenprinter kunnen studenten aan de slag met een extra kleur in hun grafische ontwerpen.

dinsdag 23 januari 2024

Eindelijk is het zover: de innovatieve vijfkleurenprinter van Ricoh is in gebruik genomen. Met het doorknippen van een lintje en een druk op de knop zette Mirjam Leinders, lid College van Bestuur, tijdens de Open Dag op 18 januari j.l. de productie van de eerste afdruk – in full colour plus fluor-roze – in werking.

Maarten Kuin, vakdocent Printen en Nabewerken/Sign/BO, is er trots op dat MA als eerste in Nederland over de nieuwe machine van Ricoh beschikt: "Het mooie is dat we nu voorlopen qua techniek en kennis."

Maarten had de leden van het College van Bestuur weten te overtuigen door ze tijdens een vergadering allerlei drukwerkvoorbeelden met een vijfde kleur te laten zien. Mirjam vertelde daarover: "Hij was de deur nog niet uit, of wij zeiden tegen elkaar: ja, dit moeten we doen. Voor de studenten. Voor de docenten. Maar ook voor MA. Dit is gewoon de juiste keuze."

Met de vijfkleurenprinter kunnen studenten voortaan aan de slag met een extra kleur in hun grafische ontwerpen: behalve CMYK kan naar wens fluor-roze of fluor-geel worden toegevoegd, maar ook wit, zilver, goud en spotvernis. De investering is onderdeel van een plan om binnen MA tot een compleet ‘productieplein’ te komen waar een breed pakket aan grafische uitingen, inclusief sign, wordt vervaardigd.

Bron: degrafischevakpers.nl