Zoeken

Wethouder Simone Kukenheim bezoekt Mental Health Alert Week 13/4

De wethouder is trots op onze studenten!

donderdag 14 april 2022

Wethouder Simone Kukenheim bezocht woensdag 13 april de Mental Health Alert Week op het Mediacollege Amsterdam.

Ze werd op de redactie van Ma Live geïnterviewd door Charlotte Villani en Kai van Leeuwen, 3e jaars studenten van de opleiding Mediaredactiemedewerker. 

Kukenheim is trots op onze studenten en sowieso de huidige generatie Amsterdamse mbo-studenten, in de manier waarop ze kunnen praten over mental health thema’s. “Dat is heel knap”, zegt ze. En heel belangrijk, want “Vroeg of laat in je leven komen dingen waarmee je in de knel zit boven. Als je jong leert hoe je daarmee om kunt gaan, heb je er de rest van je leven wat aan.”

“Het Mediacollege Amsterdam is trendsetter in de Mental Health Alert Week”, vertelt ze verder. “En het is fijn dat mbo’s binnen Amsterdam daar nu allemaal aandacht aan schenken.”

Wethouder Kukenheim bezoekt Mental Health Alert Week
00:08:34

Wat is de Mental Health Alert Week?

Tijdens de Mental Health Alert Week van 11 t/m 14 april staat Ma Live visual radio in het teken van mentale gezondheid. Met onderwerpen zoals je veel zorgen maken, depressief zijn, hoe je weer vrolijk en gezond wordt, sporten, gezond eten, vrienden, lastige thuissituatie, de invloed van geld etc. Kortom: een themaweek voor onze studenten over mentaal gezond blijven.

Waarom een Mental Health Alert Week?

Vanuit het regionaal overleg VSV is – naar succesvol voorbeeld van het Mediacollege in 2021 – het concept van een week in het teken van mentale gezondheid uitgebreid. Dit jaar doen ook het Hout- en Meubileringscollege, ROC van Amsterdam, ROC TOP en de Gemeente Amsterdam mee. Het doel is om de beschikbare voorzieningen voor studenten, op en buiten school onder de aandacht te brengen, en mentale gezondheid bespreekbaar te maken vanuit school.