Zoeken

Ondernemersloket voor (oud-)studenten

Voor iedere student en oud-student van Ma die vragen heeft over ondernemen, eigen baas zijn en het opstarten van een bedrijfsidee is er goed nieuws. Want op het Mediacollege Amsterdam is het Ondernemersloket van start gegaan!

Hier kun je terecht als je hulp wilt of met vragen zit zoals:
• Hoe start ik mijn eigen bedrijf op en hoe kom ik aan geld?
• Hoe run ik een eigen bedrijf en hoe kan ik dat promoten?
• Hoe zit dat met de Kamer van Koophandel, Belastingdienst, offertes en facturen maken?

Ondernemersloket | Mediacollege Amsterdam
002:46

Het Ondernemersloket bestaat uit een aantal onderdelen:1. Online spreekuur
2. Coachingsprogramma
3. Organiseren van events

1. Online spreekuur: elke maandag | 14.00-15.30 uur
Wekelijks is er op maandag een online spreekuur in MS Teams Ondernemersloket. Studenten van alle opleidingen en alle leerjaren kunnen hier vragen stellen via de chat. Olmo Garcia Koel (docent Game artist) en Miloš Despotović (docent Software developer) beantwoorden de vragen. Beiden hebben ruime ervaring met het opzetten en runnen van ondernemingen. 

2. Coachingsprogramma: 2e reeks van start op 8 maart 2021
Hieraan nemen circa 20 studenten deel die hebben aangegeven een concreet bedrijfsidee te hebben en een volgende stap te willen zetten. Zij leren in 5 online sessies van 90 minuten de verschillende kanten van ondernemen en worden klaargestoomd om hun ideeën om te zetten in werkelijkheid.

Studenten krijgen vooral inzicht in de praktische kant van ondernemen, zoals hoe het werkt met belastingen en verplichtingen. Ook leer je hoe je jezelf en je product/dienst voor een doelgroep in de markt kunt zetten. Kortom, veel nuttige informatie waar je mee te maken zult krijgen als (startende) ondernemer.

3. Organiseren van events
Om een bredere doelgroep dan alleen studenten te helpen met hun onderneming(splannen), organiseren we ook activiteiten voor alumni. Want we willen graag dat zij zich - ook na hun afstuderen- blijven ontwikkelen als mediaprofessional. Andersom is hun kennis en ervaring van grote waarde van ons, zij zijn immers aan het werk in de branche waar wij voor opleiden. Daarom organiseren we activiteiten om kennis uit te wisselen en te netwerken.

Omdat veel alumni na (en soms al voor) het behalen van hun diploma willen gaan ondernemen maar niet altijd goed weten hoe je dit succesvol aanpakt, organiseerden we een Masterclass Ondernemen voor alumni.

Meer informatie 1e spreker
Meer informatie 2e spreker
Meer informatie 3e spreker
Succesvolle masterclass ondernemen

ContactVanwege de coronamaatregelen is het loket online, op MS Teams Ondernemersloket. Later komt er een locatie bij Ma waar we het Ondernemersloket gaan huisvesten en we elkaar in het echt kunnen ontmoeten. 

Wil je meer weten over het Ondernemersloket? Mail naar ondernemersloket@ma-web.nl.
Projectgroep OndernemendheidHet Ondernemersloket is een initiatief van de projectgroep Ondernemendheid, ook bekend van MaTalks. Het doel van het project Ondernemendheid is een ondernemende mindset creëren bij studenten, docenten en in de organisatie. Daarnaast werkt de projectgroep eraan het Mediacollege Amsterdam te positioneren als ondernemende onderwijsinstelling.