Zoeken

Ondernemersloket voor (oud-)studenten

Voor iedere student en oud-student van Ma die vragen heeft over ondernemen, eigen baas zijn en het opstarten van een bedrijfsidee is er goed nieuws. Want op het Mediacollege Amsterdam kun je daarvoor terecht bij het Ondernemersloket!

Bij het Ondernemersloket kun je terecht als je hulp wilt of met vragen zit zoals:
• Hoe start ik mijn eigen bedrijf op en hoe kom ik aan geld?
• Hoe run ik een eigen bedrijf en hoe kan ik dat promoten?
• Hoe zit dat met de Kamer van Koophandel, Belastingdienst, offertes en facturen maken?

Het Ondernemersloket bestaat uit een aantal onderdelen:1. Online spreekuur
2. Coachingsprogramma
3. Organiseren van events

1. Spreekuur: live en online
vanaf 1 oktober 2021
Voor prangende vragen is het Ondernemersloket live te bereiken op de Contactweg in ruimte C0.73 (achter bij de Ma Lounge) én online op MS Teams Ondernemersloket tegel:
• maandag 14.00-15.00 uur
• dinsdag 13.00-14.00 uur
• donderdag 11.00-12.00 uur
Loop naar een van de coaches toe of stel je vraag via de chat in MS Teams, waar alle student-ondernemers van alle opleidingen en alle leerjaren elkaar kunnen vinden!

2. Coachingsprogramma
Op maandag 25 oktober 2021 start voor de vierde keer het 5-wekelijkse Coachingsprogramma (15.15-17.00 uur) van het Ondernemersloket. Elke week komt er een onderdeel van het ondernemen aan bod en krijg je coaching bij het opstellen van je eigen ondernemersplan. Je krijgt vooral inzicht in de praktische kant van ondernemen, zoals hoe het werkt met belastingen en verplichtingen.

Ook leer je hoe je jezelf en je product/dienst voor een doelgroep in de markt kunt zetten. Kortom, veel nuttige informatie waar je mee te maken zult krijgen als (startende) ondernemer. De laatste sessie sluiten we feestelijk af middels een netwerkborrel, op 29 november. Meld je nu aan voor het coachingsprogramma!

3. Organiseren van events
Om een bredere doelgroep dan alleen studenten te helpen met hun onderneming(splannen), organiseren we ook activiteiten voor alumni. Want we willen graag dat zij zich - ook na hun afstuderen- blijven ontwikkelen als mediaprofessional. Andersom is hun kennis en ervaring van grote waarde van ons, zij zijn immers aan het werk in de branche waar wij voor opleiden. Daarom organiseren we activiteiten om kennis uit te wisselen en te netwerken.

Omdat veel alumni na (en soms al voor) het behalen van hun diploma willen gaan ondernemen maar niet altijd goed weten hoe je dit succesvol aanpakt, organiseerden we op 15 februari 2021 een Masterclass Ondernemen voor alumni en Succesvolle masterclass ondernemen. En op 17 mei was er een Masterclass Ondernemen studenten uit alle leerjaren die meer wilden weten over ondernemen. Ook studenten die nog geen bedrijfsidee hadden maar gewoon meer wilden weten waren welkom.

Pitches Ondernemersloket 2020-2021 | Mediacollege Amsterdam
00:00:59

ContactWil je meer weten over het Ondernemersloket? Mail naar ondernemersloket@ma-web.nl.
En bekijk ook de LinkedIn-pagina van het Ondernemersloket.
Projectgroep OndernemendheidHet Ondernemersloket is een initiatief van de projectgroep Ondernemendheid, ook bekend van MaTalks. Het doel van het project Ondernemendheid is een ondernemende mindset creëren bij studenten, docenten en in de organisatie. Daarnaast werkt de projectgroep eraan het Mediacollege Amsterdam te positioneren als ondernemende onderwijsinstelling.