Zoeken

Decanen

Wie nu gaat studeren moet meteen de juiste studiekeus maken. Van half afgemaakte opleidingen wordt niemand blij. Als decaan bent u een belangrijke bron van informatie voor uw leerlingen - onze toekomstige studenten. Daarom willen we u zo goed mogelijk informeren over de mogelijkheden binnen het Mediacollege Amsterdam.

Vmbo kennismakingsdagen en voorlichting

Een kijkje nemen bij onze vmbo-afdeling kan. De traditionele open dagen zijn helaas niet meer mogelijk. Wel hebben wij kennismakingsdagen voor leerlingen en online voorlichting voor leerlingen, hun ouders/verzorgers en mentoren.

Open dagen vmbo 2020-2021
Digital Talks | online voorlichting >>> Aanmelden kan hier!

  • woensdag 27 januari 2021: vanaf 19:00 uur (voor leerlingen en ouders).
  • woensdag 17 februari 2021: vanaf 19:00 uur (voor leerlingen en ouders).
Kennismakingsdagen | op locatie

We hopen jullie fysiek te mogen ontvangen. Als dit niet lukt gaan we dit digitaal doen. Half januari hopen wij meer duidelijkheid te kunnen geven over wat mogelijk is. Houd hiervoor de website in de gaten.

  • 3 februari 2021: tijdstip nog te bepalen (alleen voor leerlingen).
  • 10 februari 2021: tijdstip nog te bepalen (alleen voor leerlingen).
 Nieuw! Digital Talks mbo

Mediacollege Amsterdam heeft een uniek concept ontwikkeld om leerlingen, ouders, verzorgers en decanen een kijkje te geven in onze wereld tijdens de coronacrisis. Want praten met studenten wordt altijd erg gewaardeerd tijdens de open dagen, maar die zijn nu niet mogelijk. Daarom staan studenten centraal in onze voorlichting op een manier die helemaal past bij de mediabranche waartoe wij opleiden: via de Digital Talks.

Praten en chatten met studenten

Digital Talks zijn talkshows waarin we een week lang, elke avond praten met studenten en afgestudeerden die al in de mediabranche werken. Maandag beginnen we met een algemene kennismaking, de andere dagen van de week staan steeds andere opleidingen centraal. Niet alleen wij gaan in gesprek, iedereen thuis (of waar je ook wilt kijken), kan via de chat vragen stellen aan ons chatteam (bestaande uit studenten van alle opleidingen, studiebegeleiders en docenten).

Digital Talks in 2021
Digital Talks 2020 terugkijken

De eerste voorlichtingsweek vond plaats van 23 t/m 27 november 2020. Klik hier om alle Digital Talks terug te kijken.

Overige voorlichting

Leerlingen kunnen ons Twee meisjes in stand Mediacollege Amsterdam op scholenbeurs Voorlichting op scholenbeurs tegenkomen op schoolbeurzen, tijdens een voorlichting op school en scholenmarkten. Daarnaast organiseren we twee of drie keer per jaar een open dag of online voorlichtingen. Ook doen we mee aan de Leerlingbezoekdagen in het najaar. 

Wilt u een voorlichtingsbijeenkomst bij u op school organiseren? We komen graag bij u langs. U kunt hiervoor contact opnemen met onze decanen Fred Wolleswinkel en Peter Nass.

Decaan mbo-opleidingen:
Fred Wolleswinkel, voorlichting@ma-web.nl

Decaan vmbo Media, Vormgeving & ICT en mbo Mediaproductie:

Peter Nass, p.nass@ma-web.nl

Beurzen

Jaarlijks nemen we deel aan de Studie Experience beurs en de Studiekeuzebeurs Midden

Update: de Studie Experience en de Studiekeuzebeurs Midden gaan niet door in schooljaar 2020-2021. 

Leerlingbezoekdagen

Vmbo-leerlingen bezoeken mbo-opleidingen in Noord-Holland, waaronder het Mediacollege Amsterdam.
www.leerlingbezoekdag.nl

Update: de Leerlingbezoekdagen 2020-2021 gaan niet door.

Creatief Alternatief

Wie nu gaat studeren wil meteen de juiste studiekeus maken. In dat proces bent u, als decaan of docent creatieve vakken, een belangrijke bron van informatie voor uw leerlingen. Jaarlijks nodigen wij u daarom van harte uit om een kijkje te komen nemen bij de vakscholen in uw regio tijdens Creatief Alternatief.
Traditiegetrouw openen het Mediacollege Amsterdam en HMC mbo vakschool hun deuren in november of december.

Update: Creatief Alternatief in schooljaar 2020-2021 gaat niet door. Wel organiseren we online voorlichtingen, de zogeheten Digital Talks. Kijk hierboven voor meer informatie.