Zoeken

Studenten Ma verfraaien bloembakken Stadsdeel Zuid

Het Mediacollege maakte gegraveerde platen voor vier bloembakken in Stadsdeel Zuid.

woensdag 28 februari 2018

Op vrijdag 23 februari 2018 zijn vier bloembakken geplaatst op het kruispunt Maasstraat - Rooseveltlaan. Deze bloembakken zijn tot stand gekomen door het samenwerkingsverband ‘Samen aan de Maas’.

Het samenwerkingsverband bestaat uit lokale partijen, zoals de winkeliersvereniging Maasstraat, stadsdeel Zuid, het leerwerktraject ZuidWerkt en het Mediacollege Amsterdam. Door deze samenwerking was het mogelijk om Amsterdammers met een achterstand op de arbeidsmarkt én studenten onderdeel te maken van het realiseren van de bloembakken. Ondernemers, werkzoekenden en studenten geven de buurt op deze manier een mooi geschenk, met bloembakken die bijdragen aan een frisse uitstraling van de straat.

De eikenhouten bloembakken staan in het teken van Franklin Delano Roosevelt (F.D.R.), de Amerikaanse president van 1932 tot zijn dood in 1945. F.D.R. inspireerde de wereld in 1941 tijdens de State of the Union speech voor het concept van de "Vier Vrijheden": - Vrijheid van Meningsuiting, - Vrijheid van Godsdienst, - Vrijwaring van Gebrek en - Vrijwaring van Vrees. Deze beroemde speech staat bekend als de "Four Freedoms Speech”.

Op iedere bloembak is een gegraveerde plaat van het Mediacollege Amsterdam aan de Dintelstraat te vinden, met daarop een van de "Vier Vrijheden". De namen van de straten zijn in typisch Amsterdamse School-letters in het hout gefreesd.

Het Mediacollege werkte mee aan de verfraaiing van de bloembakken middels een stageopdracht aan de MaMedia Winkel.