Zoeken

E-commerce designer

Als e-commerce designer ben je verantwoordelijk voor de vormgeving van commerciële webshops en apps. Je leert tijdens de opleiding hoe je producten online kunt verkopen met behulp van vormgeving en ontwikkelt een commerciële en ondernemende houding. Samenwerken met andere specialisten uit het werkveld, zoals developers of art directors, is een belangrijk onderdeel van je werk als e-commerce designer.

De opleiding

Toelatingseis:
Minimaal vmbo-kb + Creatieve en artistieke aanleg
Leerjaren:
4
Leerweg:
Bol
Niveau:
4
Kwalificatiedossier:
Mediavormgever
Maximum aantal:
30 plaatsen

Wat leer je?

Tijdens je opleiding staat vormgeving centraal. Je leert niet alleen webshops en apps ontwikkelen, maar ook banners, digitale abri's en meer. User experience design (UXD) staat centraal. Hierbij leer je je in de gebruiker van een website te verplaatsen en wensen en zoekgedrag van de gebruiker in kaart te brengen. 

Als onderdeel van je beroepsopleiding loop je ook stage bij een bedrijf in de mediabranche en leer je hoe je straks succesvol kunt starten in de beroepspraktijk. Tijdens het examen komt alles samen en laat je zien wat je allemaal in huis hebt.

Studieprogramma

In de eerste zes maanden ga je ontdekken of je op de juiste plek zit. In de eerste twee periodes van tien weken werk je aan twee projecten waarin onderzoek en marketing belangrijk zijn. Na dat halfjaar begint een nieuwe fase van de opleiding. Hier gaan we dieper in op de lesstof en leggen we de basis (Fase Basisvaardigheden) voor de rest van je opleiding. Deze basisfase duurt tot in het tweede jaar.

Na een halfjaar kom je in een andere fase: de Verdiepingsfase. Hier ga je je meer specialiseren en maak je je klaar voor je stage. Ook kies je een onderwerp dat je interessant vindt en waar je meer over wilt leren. In het derde jaar ga je nog een halfjaar door met de Verdiepingsfase en maak je opnieuw een keuze. In dit halfjaar werken we aan je vaardigheden en verzamelen we voorbeelden van je werk.

In het tweede halfjaar van het derde jaar loop je stage. In één jaar tijd doe je twee stages op verschillende plekken.

Na beide stages volgen in het laatste halfjaar van het vierde jaar de examens. Deze examens zijn onderdeel van projecten waarin alles wat je hebt geleerd samenkomt.

De opleiding in 3 minuten

Dit ben je nu...

Je bent creatief, nieuwsgierig en commercieel ingesteld. Daarnaast heb je een ondernemende houding, kun je goed communiceren en heb je originele ideeën.

Digital Talks #2: E-commerce designer

Digital Talks #1: E-commerce designer

Studie in Cijfers

Studie in cijfers - Mediavormgever - Bol niveau 4

Kosten

Kosten
De schoolkosten van een opleiding bestaan uit lesgeld, de aanschaf van studieboeken, readers, materialen en excursies. Tijdens de open dagen krijg je een indicatie van de kosten per opleiding. Voor de meeste opleidingen is het noodzakelijk dat je over een laptop beschikt.

Lesgeld en studiefinanciering
De hoogte van het lesgeld wordt jaarlijks wettelijk vastgesteld. Dit betaal je vanaf je 18e aan het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Vanaf deze leeftijd kom je ook in aanmerking voor studiefinanciering. Je krijgt dan een basisbeurs (met OV-kaart) en afhankelijk van het inkomen van je ouders of verzorgers heb je recht op een aanvullende beurs of rentedragende lening. Vergeet niet om tijdig een beurs aan te vragen: bij voorkeur drie maanden voordat je 18 jaar wordt.

Tegemoetkoming
Ben je jonger dan 18 jaar, dan kun je in aanmerking komen voor de regeling Tegemoetkoming Studiekosten.

OV-kaart
Ook mbo’ers die jonger zijn dan 18 jaar kunnen een OV-kaart (studentenreisproduct) aanvragen. Vraag de kaart bij voorkeur drie maanden van tevoren aan.

Prestatiebeurs
Volg je een beroepsopleiding op niveau 3 of 4 en krijg je studiefinanciering, dan heb je te maken met de prestatiebeurs. Als je binnen tien jaar je diploma haalt op ten minste niveau 3, dan wordt de prestatiebeurs omgezet in een gift. Anders moet je de beurs (ook je aanvullende beurs) terugbetalen. Ook je OV-kaart valt onder deze regeling.

Kijk voor meer informatie op www.duo.nl of neem contact op met je decaan.

Wat na Ma?

...en zo ben je straks

Werken
Na het afronden van de opleiding kun je als e-commerce designer aan de slag bij grote of kleine studio’s, of als zelfstandig e-commerce designer. Ook is het mogelijk om je eigen webshop te starten.

Doorstuderen
Veel van onze studenten studeren na hun opleiding bij MA door op het hbo. Bijvoorbeeld op een kunstacademie, of de opleidingen Interactive Design, Communication and Multimedia Design en Interaction Design.

Waarom Ma?

MA helpt om jouw speciale talent te ontdekken en daar je beroep van te maken. We kennen de mediabureaus in en rond Amsterdam en weten wat jouw toekomstige werkgevers belangrijk vinden. Want MA is een vakschool. Al ruim 100 jaar leiden we studenten zo op dat ze direct aan het werk kunnen. Dus koppelen we je aan bedrijven en laten we je samenwerken met studenten van andere opleidingen. Bij dit alles begeleiden we je intensief. Want we willen dat alle studenten hun diploma halen!

“Leer alle ins en outs van opmaak- en bewerkings-programma’s.”

“Combineer vormgeving en online verkoop.”

“Samenwerken met studenten uit andere vakgebieden.”

“Na je opleiding gelijk aan de slag.”

Amsterdam

Kies je voor MA, dan kies je voor Amsterdam. En dat betekent dat je je opleiding volgt in een prima omgeving. Ga maar na: in en rond Amsterdam zitten de beste mediabedrijven ter wereld. En, ze kunnen hardwerkende jonge professionals die zich gespecialiseerd hebben in creatieve fotografie goed gebruiken. Een stage en wellicht later een baan vinden is hier geen probleem. En Amsterdam heeft alles om een goede studietijd te beleven!

Contact

Aanmelden

Deel deze opleiding: