Zoeken

E-commerce designer

Als E-commerce designer verzorg je de vormgeving van commerciële webshops en apps. Tijdens de opleiding leer je hoe je met behulp van vormgeving producten online kunt verkopen. Je aanpak is dus veelal commercieel, altijd doelgericht en je ontwikkelt een ondernemende houding. Aan mediaproducties gaat een heel werk- en denkproces vooraf. Dat geldt ook voor webshops en apps. Daarom werk je altijd samen met andere specialisten.

De opleiding

Toelatingseis:
Minimaal vmbo-kb + Creatieve en artistieke aanleg
Leerjaren:
4
Leerweg:
Bol
Niveau:
4
Kwalificatiedossier:
Mediavormgever
Maximum aantal:
30 plaatsen

Wat leer je?

Tijdens je opleiding staat vormgeving centraal. Je leert niet alleen webshops en apps ontwikkelen, maar ook posters, flyers en advertenties.

Bij het maken van een ontwerp verplaats je je in de wensen van de gebruiker. Je beschrijft wat een gebruiker wil, waar deze naar op zoek is en hoe er wordt gezocht. Dit heet user experience design (UXD) en is de beleving die een bezoeker meekrijgt bij het bezoeken van webshop of app. Is deze ervaring positief, dan is de kans groot dat de bezoeker overgaat tot aanschaf van het product op de webshop of app die jij hebt ontworpen.

Iets voor jou?

Je bent creatief en commercieel en vindt het een uitdaging om te werken aan webshops en apps om producten online te verkopen. Kennis van vormgeving, kleurgebruik en beeldbewerking is belangrijk, net als kennis van het ontwerpen voor web, apps en mobiel. Je houdt rekening met wat je doelgroep mooi vindt, wat deze wil en hoe er gezocht wordt. Verder weet je van aanpakken, je komt met originele ideeën en kunt goed communiceren met andere ontwerpers en collega's.

De opleiding in 3 minuten

Digital Talks #2: E-commerce designer

Digital Talks #1: E-commerce designer

Studieprogramma

Je start je opleiding met een oriëntatieperiode, waarin je je ontwikkelt in vormgeving, beeldbewerking en interactie. Je leert behalve de uitgangspunten van lay-out en typografie ook te werken met verschillende opmaak- en bewerkingsprogramma’s. Daarnaast leer je de basis van HTML en CSS. Die kennis heb je nodig om te begrijpen hoe sites gebouwd worden.

Binnen de opleiding E-commerce designer heb je vervolgens verschillende keuzemogelijkheden, afhankelijk van jouw interesses. Later in je studie, in de basisfase, ga je je bijvoorbeeld specialiseren in het maken van digitale producties in het keuzedeel Interaction Design. In de verdiepingsfase kun je dan het keuzedeel Lean & Creative volgen en het eerder geleerde toepassen.

Ook ga je aan projecten werken, samen met studenten uit andere vakgebieden. En er zijn plusvakken waaruit je kiest. Dit zijn vakken waarmee je je kunt verdiepen in specifieke onderwerpen, zoals schilderen of animatie.

Als onderdeel van je beroepsopleiding loop je ook stage bij een bedrijf in de mediabranche en leer je hoe je straks succesvol kunt starten in de beroepspraktijk. Tijdens het examen komt alles samen en laat je zien wat je allemaal in huis hebt.

Studie in Cijfers

Studie in cijfers - Mediavormgever - Bol niveau 4

Kosten

Kosten
De schoolkosten van een opleiding bestaan uit lesgeld, de aanschaf van studieboeken, readers, materialen en excursies. Tijdens de open dagen krijg je een indicatie van de kosten per opleiding. Voor de meeste opleidingen is het noodzakelijk dat je over een laptop beschikt.

Lesgeld en studiefinanciering
De hoogte van het lesgeld wordt jaarlijks wettelijk vastgesteld. Dit betaal je vanaf je 18e aan het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Vanaf deze leeftijd kom je ook in aanmerking voor studiefinanciering. Je krijgt dan een basisbeurs (met OV-kaart) en afhankelijk van het inkomen van je ouders of verzorgers heb je recht op een aanvullende beurs of rentedragende lening. Vergeet niet om tijdig een beurs aan te vragen: bij voorkeur drie maanden voordat je 18 jaar wordt.

Tegemoetkoming
Ben je jonger dan 18 jaar, dan kun je in aanmerking komen voor de regeling Tegemoetkoming Studiekosten.

OV-kaart
Ook mbo’ers die jonger zijn dan 18 jaar kunnen een OV-kaart (studentenreisproduct) aanvragen. Vraag de kaart bij voorkeur drie maanden van tevoren aan.

Prestatiebeurs
Volg je een beroepsopleiding op niveau 3 of 4 en krijg je studiefinanciering, dan heb je te maken met de prestatiebeurs. Als je binnen tien jaar je diploma haalt op ten minste niveau 3, dan wordt de prestatiebeurs omgezet in een gift. Anders moet je de beurs (ook je aanvullende beurs) terugbetalen. Ook je OV-kaart valt onder deze regeling.

Kijk voor meer informatie op www.duo.nl of neem contact op met je decaan.

Wat na Ma?

Werken

Na deze opleiding kun je direct aan de slag. Je kunt gaan werken in een grote studio waar E-commerce werkzaamheden zijn. Of je gaat als E-commerce designer aan het werk bij een kleiner bureau. Ook kun je aan de slag als zelfstandig vormgever, of je eigen webshop starten.

Doorstuderen

Veel van onze studenten studeren na hun opleiding bij Ma door op het hbo. Bijvoorbeeld op een kunstacademie, of de opleidingen Interactive Design, Communication and Multimedia Design en Interaction Design.

Waarom Ma?

Ma helpt om jouw speciale talent te ontdekken en daar je beroep van te maken. We kennen de mediabureaus in en rond Amsterdam en weten wat jouw toekomstige werkgevers belangrijk vinden. Want Ma is een vakschool. Al ruim 100 jaar leiden we studenten zo op dat ze direct aan het werk kunnen. Dus koppelen we je aan bedrijven en laten we je samenwerken met studenten van andere opleidingen. Bij dit alles begeleiden we je intensief. Want we willen dat alle studenten hun diploma halen!

“Leer alle ins en outs van opmaak- en bewerkings-programma’s.”

“Combineer vormgeving en online verkoop.”

“Samenwerken met studenten uit andere vakgebieden.”

“Na je opleiding gelijk aan de slag.”

Amsterdam

Kies je voor Ma, dan kies je voor Amsterdam. En dat betekent dat je je opleiding volgt in een prima omgeving. Ga maar na: in en rond Amsterdam zitten de beste mediabedrijven ter wereld. En, ze kunnen hardwerkende jonge professionals die zich gespecialiseerd hebben in creatieve fotografie goed gebruiken. Een stage en wellicht later een baan vinden is hier geen probleem. En Amsterdam heeft alles om een goede studietijd te beleven!

Contact

Aanmelden

Deel deze opleiding: