Zoeken

Mediadeveloper (Software developer)

De mogelijkheden van webites en apps veranderen razendsnel. Werkgevers zitten te springen om professionals die thuis zijn in de technologie en die creatief zijn in het bedenken en bouwen van nieuwe functionaliteiten en toepassingen. De opleiding Mediadeveloper bereidt je hierop voor.

De opleiding

Toelatingseis:
Minimaal vmbo-kb
Leerjaren:
4
Leerweg:
Bol
Niveau:
4
Kwalificatiedossier:
Software development
Maximum aantal:
60 plaatsen in totaal

Momenteel is de opleiding bezig met vernieuwing van het onderwijsprogramma. Dit kan betekenen dat de naam van de opleiding vanaf studiejaar 2020/2021 wijzigt.

Wat leer je?

Als mediadeveloper programmeer en onderhoud je (mobiele) websites, apps en webapplicaties. Je leert niet alleen veel over technologie en programmeren, maar ook over de basis van digitale vormgeving. Want een product moet niet alleen goed werken, ook het idee erachter moet goed zijn en het product moet er aantrekkelijk uitzien. Ook leer je samenwerken met mediavormgevers, want zij nemen later de vormgeving voor hun rekening.

Je opleiding begint met een periode waarin je samen met studenten van de opleiding Gamedeveloper de lessen volgt. Na deze periode kies je ervoor om verder te studeren als mediadeveloper.

Media- en Gamedeveloper in beeld
03:08

Iets voor jou?

Als je in staat bent een ingewikkeld probleem uit te pluizen en op te lossen, verbanden tussen gegevens herkent en een goed ruimtelijk inzicht hebt, dan is deze opleiding misschien iets voor jou. Daarnaast vind je het leuk om samen te werken en je werk af te stemmen met anderen en ben je altijd op zoek naar nieuwe (technische) mogelijkheden in jouw vakgebied.

Studieprogramma

Studenten van de opleidingen Mediadeveloper en Gamedeveloper starten met een gezamenlijke periode. Hierna kies je ervoor om verder te gaan als mediadeveloper of gamedeveloper. Beide opleidingen duren vier jaar.

Als mediadeveloper leer je in het begin van je opleiding niet alleen veel over technologie en programmeren, maar ook over de basis van digitale vormgeving. Je specialiseert je in programmeertalen zoals PHP en JavaScript en je leert gebruik te maken van HTML5 en CSS. Ook webservers en databases (bv. MySQL) hebben straks geen geheimen meer voor jou. 

Verder leer je werken volgens agile ontwikkelmethoden als scrum en pair programming, en maak je gebruik van een professionele ontwikkelomgeving inclusief versiebeheer. En je leert werken met opdrachtgevers, om je nog beter voor te bereiden op de beroepspraktijk.

Kosten

Kosten 
De schoolkosten van een opleiding bestaan uit lesgeld, de aanschaf van studieboeken, readers, materialen en excursies. Tijdens de open dagen krijg je een indicatie van de kosten per opleiding. Voor de meeste opleidingen is het noodzakelijk dat je over een laptop beschikt.

Lesgeld en studiefinanciering
De hoogte van het lesgeld wordt jaarlijks wettelijk vastgesteld. Dit betaal je vanaf je 18e aan het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Vanaf deze leeftijd kom je ook in aanmerking voor studiefinanciering. Je krijgt dan een basisbeurs (met OV-kaart) en afhankelijk van het inkomen van je ouders of verzorgers heb je recht op een aanvullende beurs of rentedragende lening. Vergeet niet om tijdig een beurs aan te vragen: bij voorkeur drie maanden voordat je 18 jaar wordt.

Tegemoetkoming
Ben je jonger dan 18 jaar, dan kun je in aanmerking komen voor de regeling Tegemoetkoming Studiekosten.

OV-kaart
Ook mbo’ers die jonger zijn dan 18 jaar kunnen een OV-kaart (studentenreisproduct) aanvragen. Vraag de kaart bij voorkeur drie maanden van tevoren aan.

Prestatiebeurs
Volg je een beroepsopleiding op niveau 3 of 4 en krijg je studiefinanciering, dan heb je te maken met de prestatiebeurs. Als je binnen tien jaar je diploma haalt op ten minste niveau 3, dan wordt de prestatiebeurs omgezet in een gift. Anders moet je de beurs (ook je aanvullende beurs) terugbetalen. Ook je OV-kaart valt onder deze regeling.

Kijk voor meer informatie op www.duo.nl of neem contact op met je decaan.

Wat na Ma?

Werken

Bedrijven zitten momenteel te springen om goede programmeurs. Na je opleiding kun je als web- of appdeveloper gaan werken bij bedrijven die websites en apps ontwikkelen.

Doorstuderen

Met een diploma niveau 4 kun je doorstuderen op een aantal hbo's, zoals Software Engineering bij de Hogeschool van Amsterdam. Je zult merken dat je met de bij Ma opgedane vakkennis een vliegende start maakt in het hbo.

Back-end programming vind ik het leukste, want dan kun je de ‘achterkant’ van een site bouwen. Als er iets fout is, moet je dat uitzoeken, want je ziet het niet direct.

Rico, student Mediadeveloper

Waarom Ma?

Ma helpt je jouw speciale talent te ontdekken en daar je beroep van te maken. We kennen de bedrijven in en rond Amsterdam en weten wat jouw toekomstige werkgevers belangrijk vinden. Want Ma is een vakschool. Al ruim 100 jaar leiden we studenten zo op dat ze direct aan het werk kunnen. Tijdens je opleiding koppelen we je aan bedrijven. En we laten je samenwerken aan projecten met studenten van andere opleidingen. Bij dit alles begeleiden we je intensief. Want we willen dat alle studenten hun diploma halen.

“Na je opleiding direct aan het werk als web- of appdeveloper.”

“Leer websites en apps programmeren.”

“Samenwerken met vormgevers en opdracht-gevers.”

“Combineer technologie en creativiteit.”

Amsterdam

Kies je voor Ma, dan kies je voor Amsterdam. Dat betekent dat je je opleiding volgt in de best denkbare omgeving. Ga maar na: in Amsterdam en omgeving zit een aantal van de beste internet- en mediabedrijven ter wereld. En, ze kunnen hardwerkende jonge professionals die zich gespecialiseerd hebben in web- en appdevelopment goed gebruiken. Een stage en wellicht later een baan vinden is hier momenteel geen probleem. Bovendien heeft Amsterdam alles om een goede studietijd te beleven!

Contact

Aanmelden