Game artist
Teken je graag en ben je gek van games? Dan is de opleiding Game artist misschien iets voor jou. Als student leer je digitale art te maken op verschillende gebieden: 2D, 3D en animatie. Je werkt zowel digitaal als analoog/op papier. Daarnaast maak je kennis met game engines. De combinatie tussen techniek en creativiteit spreekt jou aan.
De opleiding
- Toelatingseis:
- Minimaal vmbo-kb + Creatieve en artistieke aanleg
- Leerjaren:
- 4
- Leerweg:
- Bol
- Niveau:
- 4
- Kwalificatiedossier:
- Mediavormgever
- Maximum aantal:
- 90 plaatsen
Wat leer je?
Als student van de opleiding Game artist leer je toegepaste (geanimeerde) digitale art te maken op verschillende gebieden: 2D, 3D, Animatie en Play & Innovate. Dit zijn alle ingrediënten die je nodig hebt om art voor games te maken. Je leert vooral door heel veel te oefenen. Daarnaast maak je kennis met game engines. De assets die je maakt zijn niet alleen bruikbaar voor games, maar kunnen ook gebruikt worden voor de film- en animatieindustrie.
Met de kennis die je opdoet werk je samen met gamedevelopers
aan een game of een gamification project (het toepassen van gametechnieken in niet-gameomgevingen, bijvoorbeeld voor de medische wereld of het onderwijs). Daarnaast krijg je te maken met de nieuwste technologiën.
Je leert jouw vaardigheden toe te passen binnen - maar zeker ook buiten - bestaande kaders. Want de technologie ontwikkelt zich razendsnel. Er worden producten ontwikkeld waarvan de mogelijkheden nog lang niet allemaal ontdekt zijn. Denk aan Virtual Reality, 3D-print, een Leap Motion, de Hololens of Neurosky-apparatuur. Al deze toepassingen hebben behoefte aan (geanimeerde) 2D- en 3D-art assets.
Iets voor jou?
Tekentalent en creativiteit vormen de basis van de opleiding. Maar leuk kunnen tekenen en van gamen houden is niet genoeg. Er komt veel meer bij kijken, zoals een professionele beroepshouding. Want art maken waarmee je aan de slag kunt in de game-industrie vereist heel veel discipline, doorzettingsvermogen, kritisch kijken naar je eigen en andermans werk en goed om kunnen gaan met feedback.
De nadruk ligt op samenwerken en art maken binnen kaders, zoals doelgroep, markt, tijd en techniek. Je maakt een game namelijk niet in je eentje en ook niet voor jezelf. Dat doe je in een team van meerdere game artists en game developers. Het is dus belangrijk dat je een teamplayer bent.
Ook moet je buiten schooltijd - in de avonden en weekenden- heel veel oefenen. Je zit per week echt minimaal 40 uur achter je laptop.
Als jij je hierin herkent, dan is de opleiding Game artist misschien iets voor jou.
Wat na Ma?
Werken
Met een afgeronde opleiding Game artist kun je aan de slag bij een bedrijf dat games of game-onderdelen ontwikkelt of zich bezighoudt met deelgebieden zoals animeren of het maken van 3D-models. Ook is er een groeiende groep studenten die de sprong waagt en voor zichzelf begint als ZZP'er of freelancer.
Doorstuderen
Met een niveau 4-diploma kun je doorstromen naar een game-opleiding op hbo-niveau bij de HKU, HvA of NHTV. Omdat de ontwikkelingen zo snel gaan, stromen er ook studenten door naar opleidingen die ogenschijnlijk (nu nog) ver af liggen van de industrie (zoals communicatie-, marketing-en filmopleidingen).
Vooral 3D vind ik leuk. Je bedenkt iets, je werkt het helemaal uit, je brengt het tot leven. Je kunt het voor iemand maken en er iemand blij mee maken.

Waarom Ma?
Ma helpt je te ontdekken wat jouw speciale talent is en hoe jij daar je beroep van kunt maken. We kennen de game-industrie en weten wat jouw toekomstige opdrachtgevers belangrijk vinden. Want Ma is een vakschool.
Al ruim 100 jaar leiden we studenten zo op dat ze direct aan het werk kunnen. Dus koppelen we je aan gamebedrijven. En we laten je vanaf het begin samenwerken met studenten van andere opleidingen zoals gamedevelopers. Bij dit alles begeleiden we je intensief. Want we willen dat alle studenten hun diploma halen!
“Werk samen met gamedevelopers en ontwikkel een complete game.”
“Ma helpt een stage te vinden die bij je past.”
“Leer visuals uitwerken in 2D- en 3D-software.”
“Minstens 40 uur per week achter je laptop om echt goed te worden.”
Amsterdam
Kies je voor Ma, dan kies je voor Amsterdam. En dat betekent dat je je opleiding volgt in de best denkbare omgeving. Ga maar na: in Amsterdam en omgeving zitten veel bedrijven die zich bezighouden met de ontwikkeling van games. En Amsterdam heeft alles om een goede studietijd te beleven!
Contact
- Neem contact op
-
Contactweg 36 1014 AN Amsterdam
Aanmelden
Is Game artist de opleiding voor jou?
Aanmelden voor start studiejaar '23-'24 is NU mogelijk.
Past een van deze opleidingen beter bij jou?
Mediavormgever
Als je liever ontwerpt voor websites, posters en magazines.
Ruimtelijk vormgever
Als je naast werken op de laptop ook graag met je handen werkt.