Zoeken

Media­manager

Als mediamanager verricht je ondersteunende en organiserende taken binnen een reclame- of webdesignbureau, game- of multimediabedrijf, AV-productiebedrijf, uitgeverij of drukkerij. Tijdens je opleiding maak je kennis met de manier van werken in de sectoren AV, Web, Events, Game en Print. Wanneer je de opleiding met succes afrondt, ben je breed inzetbaar binnen deze vijf deelgebieden van de media.

De opleiding

Toelatingseis:
Minimaal vmbo-kb met economie
Leerjaren:
3
Leerweg:
Bol
Niveau:
4
Kwalificatiedossier:
Mediamanagement
Wat leer je?

De opleiding Mediamanager is een veelzijdige opleiding. Naast de lessen waarin je veel kennis opdoet over commercie, plan van aanpak en mediaproductie, zijn er projecten waarin je met medestudenten en studenten van andere opleidingen samenwerkt aan bijvoorbeeld een evenement, tv-programma of magazine. Tijdens je stage in het tweede leerjaar maak je mee hoe het is in de praktijk. Je kunt je kennis verder uitbreiden door het volgen van keuzedelen. Dit kan op het gebied van mediaproductie en/of management.

Mediamanager in beeld
02:31

Iets voor jou?

Als je stressbestendig, flexibel en leergierig bent, is de opleiding Mediamanager misschien iets voor jou. Daarnaast zijn goede communicatieve eigenschappen belangrijk, omdat je met veel partijen contact hebt. Je bent een teamspeler die met de betrokken medewerkers de gewenste resultaten weet te boeken. Daarnaast ben je klantgericht en kostenbewust. Ook moet je op de hoogte zijn van de nieuwste ontwikkelingen in de mediabranche.

Studieprogramma

De opleiding is verdeeld in vijf fasen. In de eerste fase in het eerste leerjaar oriënteer je je op het vakgebied. Halverwege het eerste jaar start de tweede fase, de basistraining voor je opleiding. In de derde fase, halverwege het tweede leerjaar, verdiep je je verder in het vakgebied. In leerjaar 3 loop je het grootste deel van het schooljaar stage, dit is de vierde fase van je opleiding. Je rondt je studie af in de vijfde fase met het eindexamen.

Een greep uit de lesopdrachten: collegetours organiseren met gasten uit de verschillende mediasectoren, je eigen magazine en radioprogramma maken, een schoolevenement organiseren, productieleider zijn bij een korte speelfilm en een game in de markt zetten.

Kosten

Kosten
De schoolkosten van een mbo-opleiding bestaan uit lesgeld, de aanschaf van studieboeken, readers, materialen en excursies. Tijdens de open dagen krijg je een indicatie van de kosten per opleiding. Voor de meeste opleidingen is het noodzakelijk dat je over een laptop beschikt.

De hoogte van het lesgeld wordt jaarlijks wettelijk vastgesteld. Dit betaal je vanaf je 18e aan het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Vanaf deze leeftijd kom je ook in aanmerking voor studiefinanciering. Je krijgt dan een basisbeurs (met OV-studentenkaart) en afhankelijk van het inkomen van je ouders of verzorgers heb je recht op een aanvullende beurs of rentedragende lening. Ben je jonger, dan kun je in aanmerking komen voor de regeling Tegemoetkoming Studiekosten. Vergeet niet om tijdig een beurs aan te vragen: bij voorkeur drie maanden voordat je achttien wordt. Kijk voor meer informatie op www.duo.nl of neem contact op met je decaan.

Prestatiebeurs
Volg je een beroepsopleiding op niveau 3 of 4 en krijg je studiefinanciering, dan heb je te maken met de prestatiebeurs. Als je binnen tien jaar je diploma haalt op ten minste niveau 3, dan wordt de prestatiebeurs omgezet in een gift. Anders moet je de beurs terugbetalen. Ook je OV-chipkaart valt onder deze regeling.

Wat na Ma?

Werken

Na de opleiding Mediamanager kun je aan de slag binnen een AV-productiebedrijf, de reclamebranche, een multimediabedrijf, designbureau of evenementenbureau.

Doorstuderen

Er zijn diverse doorstroommogelijkheden naar het hbo. Een voorbeeld hiervan is de opleiding Media en Entertainment Management.

Toen ik hoorde over Ma heb ik me snel aangemeld, want ik wist dat het een populaire school is. Je kunt er veel kanten mee op, dus ik wil hier zeker in verder.

Stijn, student Mediamanager

Student met iPad en headset

Waarom Ma?

Ma helpt om jouw speciale talent te ontdekken en daar je beroep van te maken. We kennen veel bedrijven uit de mediabranche in en rond Amsterdam en weten wat jouw toekomstige werkgevers belangrijk vinden. Want Ma is een vakschool.

Al bijna 100 jaar leiden we studenten zo op dat ze direct aan het werk kunnen. Dus koppelen we je aan studenten van andere opleidingen en leer je projecten te managen. Bij dit alles begeleiden we je intensief. Want we willen dat alle studenten hun diploma halen!

“Leer de productieprocessen kennen uit de sectoren Game, AV, Print, Web en Events.”

“Je krijgt intensieve begeleiding.”

“Werk samen met studenten van andere opleidingen.”

“Straks direct aan het werk of doorstuderen op het hbo.”

Amsterdam

Kies je voor Ma, dan kies je voor Amsterdam. En dat betekent dat je je opleiding volgt in de best denkbare omgeving. Ga maar na: in Amsterdam zitten de beste reclamebureaus, interactief ontwerpbureaus en evenementenbureaus ter wereld.
Daar moet heel veel gemanaged worden en er is altijd vers organisatietalent nodig. Een stage en later een baan vinden is hier geen probleem. En Amsterdam heeft alles om een goede studietijd te beleven!  

Contact

Aanmelden