Zoeken

Media­producer

Als mediaproducer verricht je ondersteunende en organiserende taken binnen een reclame- of communicatiebureau, evenementenorganisatie, webdesignstudio, multimedia- of AV-productiebedrijf. Tijdens je opleiding maak je kennis met het dynamische werkveld van de media. Als je de opleiding met succes afrondt, ben je breed inzetbaar binnen de mediasector.

De opleiding

Toelatingseis:
Minimaal vmbo-kb
Leerjaren:
3
Leerweg:
Bol
Niveau:
4
Kwalificatiedossier:
Mediamanagement
Maximum aantal:
60 plaatsen

Wat leer je?

De opleiding Mediaproducer (voorheen: Mediamanager) is een veelzijdige opleiding. Naast de lessen waarin je veel kennis opdoet over marketing, projectmanagement en mediaproductie, zijn er projecten waarin je met medestudenten en studenten van andere opleidingen samenwerkt aan bijvoorbeeld een evenement, AV-productie of magazine. Door de veelzijdige lessen en opdrachten krijg je een compleet beeld van de beroepspraktijk. 

Een greep uit de lesopdrachten: collegetours organiseren met gasten uit de verschillende mediasectoren, je eigen magazine en AV-productie maken, een schoolevenement organiseren, een game in de markt zetten en je leert hoe je socials inzet voor verschillende opdrachtgevers. Zo leer je op allerlei gebieden wat er komt kijken bij het werk van een mediaproducer.

Mediamanager in beeld
02:31

Iets voor jou?

Als je nieuwsgierig, sociaal, flexibel en stressbestendig bent, is de opleiding Mediaproducer misschien iets voor jou. Die eigenschappen gebruik je om vragen te stellen, onderwerpen uit te zoeken en door te gaan tot je een antwoord hebt. Want jij krijgt écht energie van regelen, samenwerken en organiseren. Als producer kun je niet alles weten, maar je kunt wél de juiste vragen stellen. Je bent goed in regelen en organiseren en op de hoogte van wat er gebeurt in de mediabranche, want de media is jouw wereld. Je bent een teamspeler die samen met andere vakmensen producties perfect regelt en uitvoert. Dit doe je door goed naar je klanten te luisteren en goed op de kosten te letten.

Reportages vanuit de leslokalen

Digital Talks #2: Mediamanager

Studieprogramma

In het begin van de opleiding maak je kennis met het werkveld en leer je de basisvaardigheden die je nodig hebt om een goede mediamanager te worden. Daarmee ga je je verdiepen en verder bekwamen, zodat je alles te weten komt over het vak van mediaproducer. Ook ga je stage lopen, zo leer je hoe je alle theoretische kennis in de praktijk toepast. Je sluit de opleiding af met een Proeve van Bekwaamheid. Hiermee laat je zien dat je er klaar voor bent om als mediamanager aan de slag te gaan.

Studie in Cijfers

Studie in cijfers - Mediamanagement-BOL niveau 4

Kosten

Kosten 
De schoolkosten van een opleiding bestaan uit lesgeld, de aanschaf van studieboeken, readers, materialen en excursies. Tijdens de open dagen krijg je een indicatie van de kosten per opleiding. Voor de meeste opleidingen is het noodzakelijk dat je over een laptop beschikt.

Lesgeld en studiefinanciering
De hoogte van het lesgeld wordt jaarlijks wettelijk vastgesteld. Dit betaal je vanaf je 18e aan het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Vanaf deze leeftijd kom je ook in aanmerking voor studiefinanciering. Je krijgt dan een basisbeurs (met OV-kaart) en afhankelijk van het inkomen van je ouders of verzorgers heb je recht op een aanvullende beurs of rentedragende lening. Vergeet niet om tijdig een beurs aan te vragen: bij voorkeur drie maanden voordat je 18 jaar wordt.

Tegemoetkoming
Ben je jonger dan 18 jaar, dan kun je in aanmerking komen voor de regeling Tegemoetkoming Studiekosten.

OV-kaart
Ook mbo’ers die jonger zijn dan 18 jaar kunnen een OV-kaart (studentenreisproduct) aanvragen. Vraag de kaart bij voorkeur drie maanden van tevoren aan.

Prestatiebeurs
Volg je een beroepsopleiding op niveau 3 of 4 en krijg je studiefinanciering, dan heb je te maken met de prestatiebeurs. Als je binnen tien jaar je diploma haalt op ten minste niveau 3, dan wordt de prestatiebeurs omgezet in een gift. Anders moet je de beurs (ook je aanvullende beurs) terugbetalen. Ook je OV-kaart valt onder deze regeling.

Kijk voor meer informatie op www.duo.nl of neem contact op met je decaan.

Wat na Ma?

Werken

Na de opleiding Mediaproducer kun je als junior medewerker aan de slag bij bijvoorbeeld een AV-productiebedrijf, de reclamebranche, een (multi)mediabedrijf, designstudio of evenementenbureau.

In the picture: oud-student Jorrit Schooneman heeft zijn Ma-diploma op zak. Hij heeft niet stilgezeten na zijn afstuderen.

Doorstuderen

Nog niet uitgeleerd? Er zijn diverse doorstroommogelijkheden naar het hbo. Een voorbeeld hiervan is de opleiding Creative Business.

We moeten voor opdrachten veel zelf uitzoeken. Prima, want zo kom je veel te weten. We leren ook over onderwerpen zoals financiën en hoe je een eigen event organiseert.

Claudia, student Mediaproducer

Waarom Ma?

Ma helpt om jouw speciale talent te ontdekken en daar je beroep van te maken. We kennen veel bedrijven uit de mediabranche in en rond Amsterdam en weten wat jouw toekomstige werkgevers belangrijk vinden. Want Ma is een vakschool.

Al ruim 100 jaar leiden we studenten zo op dat ze direct aan het werk kunnen. Dus koppelen we je aan studenten van andere opleidingen en leer je projecten te managen. Bij dit alles begeleiden we je intensief. Want we willen dat alle studenten hun diploma halen!

“Leer de productieprocessen kennen uit de mediasector.”

“Je krijgt intensieve begeleiding.”

“Werk met medestudenten aan events en AV-producties.”

“Straks direct aan het werk of doorstuderen op het hbo.”

Amsterdam

Kies je voor Ma, dan kies je voor Amsterdam. En dat betekent dat je je opleiding volgt in de best denkbare omgeving. Ga maar na: in Amsterdam zitten de beste reclamebureaus, ontwerpbureaus en evenementenbureaus ter wereld.
Daar moet heel veel gemanaged en geregeld worden en er is altijd vers organisatietalent nodig. Een stage en later een baan vinden is hier geen probleem. En Amsterdam heeft alles om een goede studietijd te beleven!  

Contact

Aanmelden

Deel deze opleiding: