Zoeken

Frontrunners Romy en Iris stellen zich voor

De Ma Frontrunners zijn studenten met een mening over onderwerpen zoals diversiteit, gendergelijkheid en het klimaat.

maandag 8 maart 2021

Wij zijn Iris en Romy, studenten op het Mediacollege Amsterdam (Ma). Wij maken deel uit van de Ma Frontrunners en zetten ons op school in voor de SDGs, ook wel Sustainable Development Goals genoemd. Dit zijn werelddoelen voor duurzame ontwikkeling.

Een van deze doelen is gendergelijkheid, dit is SDG5. Wij vinden het heel belangrijk dat mannen en vrouwen en alles daar tussenin als gelijken worden gezien. Helaas gebeurt dat nog steeds niet altijd…Op de wereldwijde ranglijst voor gelijkheid tussen vrouwen en mannen staat Nederland op een droevige 38e plaats.

Daarom is een dag zoals vandaag -Internationale Vrouwendag- extra hard nodig! Dit jaar is het thema ‘Invloed met Impact’ en draait het om positiviteit uitstralen. Vrouwen hebben een sleutelrol hierin, samen gaan we de verharding in onze maatschappij tegen door ons op een positieve manier in te zetten. Maar het gaat ook om onderwerpen aansnijden die specifiek op vrouwen zijn gericht zoals het taboe doorbreken van huiselijk geweld, meer vrouwen in de politiek, een gelijkwaardige positie voor meisjes en vrouwen in onze maatschappij, de waardering voor de diverse culturen die ons land rijk is en meer. Kortom: met z’n allen denken in gelijke kansen en mogelijkheden. Daar zetten wij ons graag voor in!

Ma Frontrunners
De komende maanden ga je ons en andere frontrunners nog vaker zien en horen. Wij zijn studenten met een mening over onderwerpen zoals diversiteit, gendergelijkheid, armoedebestrijding en het klimaat. Studenten die het 'geweten' van Ma vormen. Die vooral ook aan concrete oplossingen werken. Zodat we een blijvende verandering in gang zetten in onze opleidingen, de organisatie én in onze mindset.