Zoeken

JINC Held-award

Decaan en docent Peter Nass ontvangt een JINC-Held Award voor zijn inzet.

maandag 17 oktober 2016

Op Links op de foto: Peter Nass met zijn award 29/09 j.l. mocht Peter Nass, decaan en docent van het vmbo en mbo in de Dintelstraat, de JINC Held-award in ontvangst nemen. Een waardering voor zijn inspanningen om door het binnenhalen, organiseren en uitvoeren van projecten de verbinding school-bedrijfsleven tot stand te brengen.

JINC
Deze projecten worden geïnitieerd door JINC. JINC is een organisatie die jongeren die opgroeien met een sociaal-economische achterstand op weg helpt naar een goede start op de arbeidsmarkt. Tijdens de JINC-projecten maken jongeren kennis met voor hun nog onbekende bedrijven en beroepen en leren ze sociale en communicatieve vaardigheden die ze nodig hebben als ze gaan werken. Met de projecten bereikt JINC jaarlijks ruim 16.500 Amsterdamse basisschool- en vmbo-leerlingen.

Carrière Coach
Het Mediacollege Amsterdam is partner van JINC. Peter Nass is coördinator van het project bij Ma. Hij is o.a. actief in het project Carrière Coach. Dit is een loopbaanadviestraject voor 4e klas vmbo-leerlingen, waarbij professionals uit het bedrijfsleven individuele gesprekken voeren met een leerling. Veel jongeren vinden het namelijk moeilijk om een goede studiekeuze te maken en kunnen onvoldoende inschatten of een studie bij hen past. Tijdens de gesprekken worden de leerlingen gestimuleerd zich goed en bewust te oriënteren op deze belangrijke keuze.