Zoeken

Studenten maken schoolkeuze-app

Studenten Mediadeveloper en Mediavormgever maken een app voor leerlingen in groep 8.

woensdag 7 december 2016

Hoe bereid je studenten voor op de beroepspraktijk? Je kunt ze op stage laten gaan, maar je kunt daarnaast ook de beroepspraktijk in huis halen.

Bij de opleidingen Mediadeveloper en Mediavormgever hebben ze hier goede ervaringen mee in de vorm van een bedrijvendag. Een van de onlangs opgeleverde resultaten van dit project is een schoolkeuze-app.Zoeken naar een nieuwe school“Mam, waarom is er geen app waarmee ik een nieuwe school kan zoeken?” Deze vraag van haar dochter in groep 8 zette Mary van ’t Hoff aan het denken. Wat zou het handig zijn als al die basisschoolleerlingen op zoek naar een vervolgschool in de regio Amsterdam met een app door het scholenaanbod kunnen gaan. Want in deze regio zijn in totaal 93 middelbare scholen waaruit je kunt kiezen. Dat varieert van vmbo- tot havo- en vwo-scholen. Er is zoveel keuze en er zijn maar weinig mogelijkheden om in het scholenaanbod te zoeken met specifieke criteria. Dit bracht Mary op het idee een website/web-app te laten ontwikkelen, die moet helpen de keuze te vergemakkelijken.

Match met MaVervolgens is Mary bij diverse instanties langsgegaan om haar idee te pitchen, maar daar kwam weinig uit. Via via hoorde ze van het Mediacollege Amsterdam en de mogelijkheid een opdracht te plaatsen tijdens de bedrijvendag. Ze zocht contact en een match was snel gemaakt. Tijdens de bedrijvendag kiezen studenten van de opleidingen Mediavormgever en Mediadeveloper een opdracht van een externe opdrachtgever. Hier werken ze gezamenlijk twee maanden aan.

Blij met eindresultaatIn de web-app die uiteindelijk is opgeleverd krijg je een aantal vragen voorgelegd zoals wat het basisschooladvies is, waarin je interesse hebt (gebieden als taal, creatieve vakken etc.) en in welk stadsdeel je een school zoekt. Hieruit rolt een lijstje met scholen. Elke school kun je aanklikken voor mee informatie over wat voor soort school het is, wanneer de open dagen zijn etc. De open dagen kun je gelijk in je agenda zetten. Bekijk het eindresultaat schoolcheck.nl op je smartphone!

Mary is blij met de samenwerking: “Het eindresultaat is verrassend! Ik ben erg blij met de app en vele ouders met mij. Het was erg leuk om met de studenten van het Mediacollege samen te werken.”