Zoeken

Medewerker creatieve productie

Als medewerker creatieve productie bewerk je de ene dag foto's en teksten op de computer voor een poster, de volgende dag print je een spandoek voor aan een gebouw. Ook maak je productpresentaties voor bijvoorbeeld beurzen en winkels. Kortom, medewerker creatieve productie is een beroep met veel afwisseling.

De opleiding

Toelatingseis:
Minimaal vmbo-bb
Leerjaren:
2
Leerweg:
Bol
Niveau:
2
Kwalificatiedossier:
Productpresentatie, Signmaking en Mediamaken
Maximum aantal:
60 plaatsen

Wat leer je? (niveau 2)

Je leert werken met ontwerpsoftware en met diverse materialen. Ook typografie, kleurenleer en computertechniek komen aan bod. Daarnaast leer je hoe je met klanten omgaat, deadlines kunt behalen en oplossingen voor problemen kunt vinden. Verder leer je hoe je jouw werk aan een groep kunt presenteren en hoe je de keuzes die je gemaakt hebt kunt onderbouwen met goede argumenten. Je maakt kennis met mediamaken/dtp, Sign en Productpresentatie en daarna kies je een van deze richtingen waarin je je gaat specialiseren.

Medewerker creatieve productie in beeld
02:43

Iets voor jou?

Als Medewerker creatieve productie moet je oog hebben voor detail en kwaliteit, flexibel omgaan met wijzigingen en in staat zijn om onder tijdsdruk te werken. Ook wil je leren werken met verschillende computerprogramma's. Verder heb je technische kennis nodig en je kunt organiseren en samenwerken met anderen, én je houdt van afwisseling en praktisch bezig zijn. Als je later een creatieve en gevarieerde baan wilt in de media, dan is deze tweejarige praktische opleiding misschien iets voor jou.

Digital Talks #2: Medewerker creatieve productie

Digital Talks #1: Medewerker creatieve productie

Studieprogramma

De opleiding start met een periode waarin je alle basisvaardigheden leert die je nodig hebt binnen de drie (uitstroom)richtingen dtp/mediamaken, Sign en Productpresentatie. Daarna ga je je in een van deze richtingen specialiseren, terwijl je ook blijft doorleren in de andere richtingen. Ook ga je stagelopen. Zo word je breed opgeleid en uiteindelijk studeer je af in de richting van jouw keuze.

Specialisaties

Medewerker dtp
Als medewerker dtp leer je alles over het voorbereiden en opmaken van drukwerk op de computer, en je doet basiskennis op van websites en apps. Je combineert teksten, foto's en illustraties tot mooie lay-outs. Je werkt met opmaakprogramma's zoals Photoshop en InDesign. Na je opleiding kun je direct aan het werk of doorstromen naar onze niveau 3-opleiding Allround mediamaker. De opleiding duurt dan nog één tot twee jaar.

Medewerker sign
Als medewerker sign maak je beletteringen en signproducten zoals reclameborden en spandoeken, maar ook naambordjes en autoreclame. Je ontwerpt de producten, bereidt deze digitaal voor, bedient apparatuur, werkt het materiaal af en monteert het op locatie. Na je opleiding kun je direct aan het werk of doorstromen naar onze opleiding Signspecialist op niveau 4. De opleiding duurt dan nog twee jaar.

Medewerker productpresentatie
Als medewerker productpresentatie leer je alles over het inrichten van beursstands en winkels, hoe je deze in een bepaalde stijl vormgeeft en hoe je de producten zo goed mogelijk presenteert, op verschillende locaties. Ook leer je werken in een team en hoe je daarin het beste de taken kunt verdelen. Na je opleiding kun je direct aan het werk of doorleren op niveau 4 in de opleiding Ruimtelijk vormgever.

Studie in Cijfers

Studie in cijfers - Ruimtelijk vormgever-BOL niveau 2
(productpresentatie)

Studie in cijfers - Signmaking-BOL niveau 2

Studie in cijfers - Mediamaken-BOL niveau 2

Kosten

Kosten 
De schoolkosten van een opleiding bestaan uit lesgeld, de aanschaf van studieboeken, readers, materialen en excursies. Tijdens de open dagen krijg je een indicatie van de kosten per opleiding. Voor de meeste opleidingen is het noodzakelijk dat je over een laptop beschikt.

Lesgeld en studiefinanciering
De hoogte van het lesgeld wordt jaarlijks wettelijk vastgesteld. Dit betaal je vanaf je 18e aan het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Vanaf deze leeftijd kom je ook in aanmerking voor studiefinanciering. Je krijgt dan een basisbeurs (met OV-kaart) en afhankelijk van het inkomen van je ouders of verzorgers heb je recht op een aanvullende beurs of rentedragende lening. Vergeet niet om tijdig een beurs aan te vragen: bij voorkeur drie maanden voordat je 18 jaar wordt.

Tegemoetkoming
Ben je jonger dan 18 jaar, dan kun je in aanmerking komen voor de regeling Tegemoetkoming Studiekosten.

OV-kaart
Ook mbo’ers die jonger zijn dan 18 jaar kunnen een OV-kaart (studentenreisproduct) aanvragen. Vraag de kaart bij voorkeur drie maanden van tevoren aan.

Prestatiebeurs
Volg je een beroepsopleiding op niveau 3 of 4 en krijg je studiefinanciering, dan heb je te maken met de prestatiebeurs. Als je binnen tien jaar je diploma haalt op ten minste niveau 3, dan wordt de prestatiebeurs omgezet in een gift. Anders moet je de beurs (ook je aanvullende beurs) terugbetalen. Ook je OV-kaart valt onder deze regeling.

Kijk voor meer informatie op www.duo.nl of neem contact op met je decaan.

Wat na Ma?

Werken

Ben je klaar met je opleiding Medewerker creatieve productie, dan kun je werken bij verschillende typen bedrijven, zoals drukkerijen, copyshops, signbedrijven, ontwerpbureaus en etalage-/presentatiebureaus. Het type bedrijf waar je gaat werken is grotendeels afhankelijk van je uitstroomrichting.

Doorstuderen

Afhankelijk van je gekozen richting kun je doorleren op mbo-niveau 3 of 4. Met de uitstroomrichting Mediamaken/DTP kun je doorstromen naar de niveau 3-opleiding Allround mediamaker. Met de uitstroomrichting Sign kun je verder in de opleiding Signpecialist op niveau 4. Met de uitstroomrichting Productpresentatie kun je doorleren in de niveau 4-opleiding Ruimtelijk vormgever.

Bij deze opleiding kan ik laten zien hoe creatief ik ben. Ik moest bv. voor een winkel een logo ontwerpen en mocht zelf bepalen hoe het eruit zou zien.

Gently, student Medewerker creatieve productie

Waarom Ma?

Ma helpt om jouw speciale talent te ontdekken en daar je beroep van te maken. We kennen de branche in en rond Amsterdam en weten wat jouw toekomstige werkgevers belangrijk vinden. Want Ma is een vakschool. Al ruim 100 jaar leiden we studenten zo op dat ze direct aan het werk kunnen. Dus koppelen we je aan bedrijven en laten we je samenwerken met studenten van andere opleidingen. Bij dit alles begeleiden we je intensief. Want we willen dat alle studenten hun diploma halen!

“Een dynamisch beroep met gevarieerde werkzaamheden.”

“Werkervaring opdoen tijdens stages.”

“Praktisch bezig zijn met mooie dingen maken.”

“Na je opleiding direct aan het werk, of doorstuderen.”

Amsterdam

Kies je voor Ma, dan kies je voor Amsterdam. En dat betekent dat je je opleiding volgt in de best denkbare omgeving. Ga maar na: in Amsterdam zitten veel ontwerp- en reclamebureauswereld, signbedrijven en etalage-/presentatiebureaus. En, ze hebben altijd vers talent nodig. Een stage en later een baan vinden is hier geen probleem. En Amsterdam heeft alles om een goede studietijd te beleven!

Contact

Aanmelden

Deel deze opleiding: