Zoeken

Photographic designer

De opleiding is een combinatie van techniek, vormgeving, storytelling en ondernemerschap. Wil je leren hoe je met (bewegend) beeld jouw verhaal vertelt? Kies dan voor de opleiding Photographic designer!

De opleiding

Toelatingseis:
Minimaal vmbo-kb + Creatieve en artistieke aanleg
Leerjaren:
4
Leerweg:
Bol
Niveau:
4
Kwalificatiedossier:
AV-productie
Maximum aantal:
60 plaatsen

Wat leer je?

De opleiding Photographic designer is een combinatie van techniek, vormgeving, storytelling en ondernemerschap. Het creatief en innovatief inzetten van technieken staat hierbij centraal. Denk hierbij bijvoorbeeld aan 360 graden-fotografie. Naast een sterke technische basis leer je een eigen stijl te ontwikkelen en staat de opbouw van jouw portfolio centraal.

Naast alle technieken rondom digitale fotografie leren we je hoe jij jouw verhaal kunt vertellen door middel van beeld. Naast het ontwikkelen van jouw creatieve ideeën leer je hoe je onderzoek doet, hoe je een idee uitwerkt tot een goed concept en uiteindelijk tot een goed eindproduct. Daarbij staat de opdrachtgever (klant) centraal.

Je gaat aan de slag met beeldbewerking, belichting, vormgeving, video, conceptontwikkeling en storytelling. Binnen het onderwijsconcept van Ma leer je over de grenzen van je eigen vakgebied heen te kijken en staat samenwerken met verschillende vakdisciplines centraal. Zo word je opgeleid tot creatieve fotograaf die ook thuis is in aangrenzende disciplines zoals audiovisueel, beeldbewerking, grafisch ontwerp en ruimtelijke uitingen. Naast technische en creatieve vaardigheden leren wij studenten zelfstandig te werk te gaan en daarvoor verantwoordelijkheid te nemen. Het gaat om het heft in eigen handen te nemen en proactief te handelen.

Iets voor jou?

Vanzelfsprekend is fotografie jouw passie. Je hebt daarnaast een ondernemende houding en kunt creatieve denktechnieken toepassen. Je kijkt niet alleen of je idee vernieuwend is, maar ook of het toepasbaar en bruikbaar is.

Je komt met oplossingen voor vraagstukken en bent daarbij niet bang risico’s te nemen. Je hebt een onderzoekende houding en je weet daarbij de juiste vragen te stellen. Je durft buiten de gebaande paden te denken en kunt nieuwe samenhang zien. Fouten zie je als leermogelijkheden.

Je kunt effectief communiceren met anderen. Je bent je bewust van je omgeving en je uiteindelijke communicatiedoel. In het samenwerken met anderen ben je je bewust van de (sociale en culturele) verschillen.

Digital Talks #2: Photographic designer

Digital Talks #1: Photographic designer

Studie in Cijfers

Studie in cijfers - AV-productie-BOL niveau 4

Kosten

Kosten 
De schoolkosten van een opleiding bestaan uit lesgeld, de aanschaf van studieboeken, readers, materialen en excursies. Tijdens de open dagen krijg je een indicatie van de kosten per opleiding. Voor de meeste opleidingen is het noodzakelijk dat je over een laptop beschikt.

Lesgeld en studiefinanciering
De hoogte van het lesgeld wordt jaarlijks wettelijk vastgesteld. Dit betaal je vanaf je 18e aan het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Vanaf deze leeftijd kom je ook in aanmerking voor studiefinanciering. Je krijgt dan een basisbeurs (met OV-kaart) en afhankelijk van het inkomen van je ouders of verzorgers heb je recht op een aanvullende beurs of rentedragende lening. Vergeet niet om tijdig een beurs aan te vragen: bij voorkeur drie maanden voordat je 18 jaar wordt.

Tegemoetkoming
Ben je jonger dan 18 jaar, dan kun je in aanmerking komen voor de regeling Tegemoetkoming Studiekosten.

OV-kaart
Ook mbo’ers die jonger zijn dan 18 jaar kunnen een OV-kaart (studentenreisproduct) aanvragen. Vraag de kaart bij voorkeur drie maanden van tevoren aan.

Prestatiebeurs
Volg je een beroepsopleiding op niveau 3 of 4 en krijg je studiefinanciering, dan heb je te maken met de prestatiebeurs. Als je binnen tien jaar je diploma haalt op ten minste niveau 3, dan wordt de prestatiebeurs omgezet in een gift. Anders moet je de beurs (ook je aanvullende beurs) terugbetalen. Ook je OV-kaart valt onder deze regeling.

Kijk voor meer informatie op www.duo.nl of neem contact op met je decaan.

Wat na Ma?

Werken

Je wordt opgeleid als zelfstandige of voor een baan bij reclamebureaus, bladen en diverse mediabedrijven.

Doorstuderen

Doorstuderen kan ook, bijvoorbeeld bij de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht (HKU) of Willem de Kooning Academie.

Waarom Ma?

Ma helpt je jouw speciale talent te ontdekken en daar je beroep van te maken. We kennen de mediabedrijven in en rond Amsterdam en weten wat jouw toekomstige werkgevers belangrijk vinden. Want Ma is een vakschool.

Al ruim 100 jaar leiden we studenten zo op dat ze direct aan het werk kunnen. Tijdens je opleiding koppelen we je aan bedrijven uit de branche. En we laten je samenwerken met studenten van andere opleidingen. Bij dit alles begeleiden we je intensief. Want we willen dat alle studenten hun diploma halen.

“Combineer fotografietechniek, vormgeving, storytelling en ondernemerschap.”

“Kom meer te weten over 360-graden fotografie.”

“Leer op een creatieve manier jouw verhaal te vertellen.”

“Leer werken voor verschillende opdrachtgevers.”

Amsterdam

Kies je voor Ma, dan kies je voor Amsterdam. En dat betekent dat je je opleiding volgt in een prima omgeving. Ga maar na: in en rond Amsterdam zitten de beste mediabedrijven ter wereld. En, ze kunnen hardwerkende jonge professionals die zich gespecialiseerd hebben in creatieve fotografie goed gebruiken. Een stage en wellicht later een baan vinden is hier geen probleem. En Amsterdam heeft alles om een goede studietijd te beleven!

Contact

Aanmelden

Deel deze opleiding: